header-photo

Loredana Pirvu isi castiga pofta de viata prin arta


Sursa foto: Facebook
Loredana Pirvu, o tanara frumoasa, originara din Iasi, ce locuieste de 4 ani in Spania, acolo unde si-a indeplinit visul dea fi actrita. De mica si-a dorit să devina actrita, a luptat pentru visul ei si acum joaca in diverse scurt-metraje. La varsta de 19 ani, tinara actrita a prezentat  o perioada emisiunea Savarina de Weekend, la postul de televiziune TeleM Iasi.



Mai apoi, si-a facut debutul ca actrita in 2010 in scurt-metrajul "Crimen Astral", apoi au urmat diferite personaje in filme de scurt-metraj printre care si personajul co-principal din "The promise" (Promisiunea, un scurt-metraj in regia spaniolului Juan José Verdura si produs de Ladelgadapareja). Filmul are un inedit legat de români deoarece este un scurt-metraj spaniol cu actori români rezidenți în Madrid.

In The promise, este vorba despre două prietene românce, Ana (Ruxandra Oancea) care locuiește cu mama sa, Mariana Achim, și Maria (Loredana Pîrvu). Mama acesteia, bolnavă fiind, are nevoie de bani pentru medicamente. Ana este obligată de situația financiară să plece în Spania, dar în loc să găsescă un loc de muncă normal, aceasta cade în plasa unor proxeneți. De aici începe intriga scurt-metrajului în care Loredana Pîrvu își etalează măestria actoricească, un lucru de aplaudat având în vedere vârsta ei.

Filmul de scurt-metraj a fost prezentat la diverse Festivaluri de Cinema si dupa multe ore de filmari, oboseala au ajuns si premiile, The Promise castigand Biznaga de Plata la Festivalul de Cinema din Malaga. Pe data de 8 Iunie 2013, a fost prezenta la Festivalul de scurmetraj "Ciudad de Daimil", unde scurt-metrajul in care a jucat, a fost selectionat dar din pacate nu au primit niciun premiu.

Tinara actrita studiaza in anul 1 la scoala de actorie "Escuela de cine, interpretación y escritura creativa; F&T foro de Creadores Madrid" si de aproape 2 ani face cursuri de Scrima Scenica, i-a lectii de la maestrul Jesús Esperanza.
Loredana a fost prezenta la Festivalul International ProPatria / Tinere Talente Romanesti unde si-a prezentat unul din spectacolele de Scrima Scenica, ce-a avut loc la Ateneul din Madrid.Tine sa multumeasca doamnei Stela Vidrascu de la Asociatia Culturala din Parets del Vallés (Barcelona) si doamnei Cristea Mioara de la Asociatia ProPatria din Roma pentru sansa pe care le-o dau Tinerilor Artisti Romani din Diaspora.
In luna Iulie i s-a oferit un rol intr-un scurt-metraj,  dupa terminarea proiectului, tinara a fost aleasa sa mai joace inca in 2 proiecte ce se vor filma in luna August in Madrid.

0 comentarios:

Trimiteți un comentariu